Activiteiten Texel

Activiteiten

Op Texel hoeft niemand zich te vervelen. Men vindt er namelijk zeer veel uiteenlopende sportieve activiteiten. Hieronder, in willekeurige volgorde, een aantal activiteiten waarvan gebleken is dat zij meer dan de moeite waard zijn om aan deel te nemen daar deze er wat betreft organisatie, begeleiding en instructie boven de andere activiteitenaanbieders uitsteken.

Toeristen in de "Jan Plezier" met twee Belgische trekpaarden in de duinen van Texel.De "Jan Plezier" met twee Belgische trekpaarden in de duinen van Texel.

Jan Plezier

Met de “Jan Plezier” kan men door de natuurgebieden de Muy, de Slufter en de duinen, door de bossen een heerlijke en goedverzorgde Huifkartocht maken

Toeristen in de "Jan Plezier" met twee Belgische trekpaarden in de duinen van Texel.De "Jan Plezier" met twee Belgische trekpaarden in de duinen van Texel.
Toeristen in de "Jan Plezier" met twee Belgische trekpaarden in de duinen van Texel.De "Jan Plezier" met twee Belgische trekpaarden in De Slufter.
Toeristen in de "Jan Plezier" met twee Belgische trekpaarden in de duinen van Texel.De "Jan Plezier" met twee Belgische trekpaarden in de duinen van Texel.
Zes geoefende ruiters op Belgische trekpaarden bij de vloedlijn op het strand van Texel.Geoefende ruiters kunnen met Jan Plezier een strandrit op een prachtig Belgisch trekpaard maken.
Aardbeienplukkers in de "Zelfpluktuin" bij Oudeschild op Texel.Aardbeienplukkers in de "Zelfpluktuin".

Zelfpluktuin

In de “Zelfpluktuin” kan men zelf tussen eind Mei en eind Oktober diverse soorten fruit, snackgroenten en bloemen plukken. Kinderen tussen de twee en tien jaar kunnen in de Zelfpluktuin het Kabouterpad volgen en zien hoe een zaadje Kabouterjam wordt

"Zelfpluktuin" bij Oudeschild met rhododendrons en heerlijke zitjes.Heerlijke zitjes in de fraaie "Zelfpluktuin".
Aanwijzingsbord van het Kabouterpad in de "Zelfpluktuin" bij Oudeschild op Texel.Kabouterpad in de "Zelfpluktuin".
De Bonte Belevenis

Een bezoek aan het landgoed “De Bonte Belevenis” ,gelegen aan de duinen bij Den Hoorn, is werkelijk een zeer leuke en leerzame belevenis voor jong en oud.

Op het landgoed “De Bonte Belevenis” kan men met de Ambacht-Strippenkaart deelnemen aan de volgende ambachten : kaarsenmakerij, zeepmakerij, papierschepperij, bakkerij, brouwerij, en distilleerderij.

Clubgebouw met terras van "De Texelse" golfclub bij De Cocksdorp op Texel.Clubgebouw met terras van "De Texelse" golfclub bij De Cocksdorp.

Golfen op Texel

De “Texelse” in De Cocksdorp is een unieke 18 holes golfbaan te midden van prachtige, uitgestrekte duingebieden. Het is een openbare baan, dus ook vakantiegangers kunnen hier starttijden reserveren of golfles nemen.

Golfterrein van "De Texelse" golfclub met twee golfers.Afhankelijk van de windrichting, kan men de zee horen ruisen. Golfkenners vergelijken de baan wel met de authentieke Engelse/Schotse 'links courses'.
Drie golfers op de golfbaan van "De Texelse" golfclub bij De Cocksdorp op Texel.De Texelse golfbaan heeft het ruige karakter van een echte duinbaan met zeer goed onderhouden fairways, waterpartijen en grote strakke greens.
< img src="image.jpg" alt= "Cessna vliegt boven De Slufter op Texel">Cessna vliegt boven De Slufter.

Vliegveld Texel

Op het vliegveld Texel (EHTX) kan men bij Tesselair een rondvlucht over Texel boeken of vliegles nemen.

Clubgebouw van Paracentrum Texel ten Noorden van De Koog, Texel.Clubgebouw van Paracentrum Texel.
< img src="image.jpg" alt="De Cessna PH-TEX tijdens een rondvlucht boven Texel">Rondvlucht in een Cessna 172, PH-TEX boven Texel.

Paracentrum Texel

Bij het “Paracentrum Texel” kan men samen met een instructeur een zogenaamde tandemsprong maken of , ter verkrijging van een brevet, een cursus parachutespringen volgen.

Twee parachutisten maken een tandemsprong hoog in de lucht boven Texel.Twee parachutisten maken een tandemsprong boven Texel. Samen uit samen thuis.
Cessna 172 van Paracentrum Texel, de PH-PCT, hoog in de lucht boven Texel.Cessna 172, PH-PCT hoog in de lucht boven Texel voor het droppen van parachutisten.
Drie parachutisten verlaten het vliegtuig voor een vrije val boven Texel.Vrije val boven Texel van drie parachutisten.
Twee mannen en twee vrouwen met ieder een Solex aan de hand.Vier personen met een gehuurde Solex.

Fietsverhuur

Dankzij de vele fiets-en mountainbike paden met een totale lengte van 140 km door de duinen, bossen en open velden, kan men op Texel geweldig fietsen. Er zijn diverse verhuurbedrijven waar men een (elektrische) fiets of mountainbike kan huren.

Fietspad met twee fietsers op de Waddendijk met schapen aan de kant en naast de Waddenzee.Fietspad langs de Waddenzee over de Waddendijk
Twee mountainbikers in het bos "De Dennen"Mountainbiken in "De Dennen".

Tuk Tuk Express

Bij “Tuk Tuk Express” in Oudeschild kan een Tuk Tuk of Buggy gehuurd worden.

Verhuurbedrijf "Tuk Tuk"Express aan de haven van Oudeschild op Texel.Verhuurbedrijf "Tuk Tuk Express" aan de haven van Oudeschild.
Drie Tuk Tuks bij een authentieke Texelse schapenboet.Drie Tuk Tuks bij een Texelse schapenboet.
Een QUADIX buggy voor het verhuurbedrijf "Tuk Tuk Express" aan de haven van Oudeschild op Texel.Bij verhuurbedrijf "Tuk Tuk Express" kan men ook deze 3 cylinder QUADIX buggy huren.
Zes karters op het circuit van "Karting Texel" bij Den Burg op Texel.Op het circuitpark "Karting Texel", geen krappe bochten die de snelheid afremmen.

Karting Texel

Geniet van de leuke racebaan op het circuitpark van “”Karting Texel” bij Den Burg.

Circuit met clubgebouw van "Karting Texel" bij Den Burg op Texel.Circuit van "Karting Texel" bij Den Burg.
Karter in de bocht van het circuit van "Karting Texel"met op de achtergrond het clubgebouw. bij Den Burg op Texel.Karter in een bocht van circuitpark "Karting Texel".
Karter op kart in de bocht van het circuit van "Karting Texel" bij Den Burg.Karter in de bocht op circuitpark "Karting Texel".

Blokart

Op het strand bij Paal 17 kan men met een verbijsterende snelheid in een blokart over het strand stuiven. Een blokart is namelijk een ingenieuze strandzeilwagen waarmede je op het strand kunt zeilen.

Vijf blokarts naast de vloedlijn op het strand van Texel.Blokarts naast de vloedlijn op het strand in actie.
Rij van twaalf blokarts op het strand van Texel bij Paal 17.Rij van twaalf blokarts op het strand van Texel bij Paal 17.
Drie blokarts naast de vloedlijn op het strand van Texel.Blokarts op het strand in volle actie.
Blokarts in volle aktie op het strand van Texel onder een prachtig blauwe wolkenhemel.Blokarts op het strand in volle actie.
Surfkayakker in de brandig bij Texel.Surfkayakker in de branding bij Texel.

Surfkayakken

Bij Paal 17 kan men ook (leren) Surfkayakken in de branding.

Surfen, Suppen, Windsurfen, Kitesurfen.

Op het strand bij Paal 9 kan men fantastisch (leren) Surfen, Suppen, Windsurfen, Kitesurfen.

Surfer in de branding bij Paal 9 op Texel.Surfer in de branding bij Paal 9.
Twee Suppers in de branding bij Paal 19 op Texel.Twee Suppers (Stand Up Paddleboarden, afgekort: Suppen) in de branding bij Paal 9.
Suppen trio in de branding bij Paal 9 op Texel.Suppen trio in de branding.
Spectaculaire sprong van een windsurfer boven de golven bij Texel.Spectaculaire sprong van een windsurfer boven de golven bij Texel.
Kitesurfen.Kitesurfen.
Catamarans en leerlingen van Catamaran zeilschool "De Eilander" op het strand ten noorden van De Cocksdorp.Catamarans van zeilschool "De Eilander" op het strand.

Catamaran zeilschool

Op het strand ten noorden van De Cocksdorp is Catamaran zeilschool “De Eilander” gevestigd waar men les kan nemen of een rondje meevaren met een instructeur.

Catamarans op het strand bij de Waddenzee ten noorden van De Cocksdorp, Texel.Catamarans van zeilschool "De Eilander" op het strand ten noorden van De Cocksdorp.
Catamaran zeilers in actie op de Waddenzee.Catamaran zeilers in actie op de Waddenzee bij De Cocksdorp.
Catamaran zeilers op de Waddenzee ten noorden van De Cocksdorp.Catamaran zeilers op de Waddenzee ten noorden van De Cocksdorp.
Leerlingen van zeilschool "De Eilander" met hun catamarans op het strand ten noorden van De Cocksdorp maken zich gereed voor een zeiltocht.Leerlingen van zeilschool "De Eilander" maken zich gereed voor een catamaran zeiltocht.

Ronde om Texel

Elk jaar in juni vindt vanaf Paal 17 de “Ronde om Texel” voor catamarans plaats. Zowel de toeschouwers als deelnemers genieten van dit fantastische spectakel. Het is het grootste evenement ter wereld voor catamarans. De totale afstand is ongeveer 100 km

Catamarans die de Ronde om Texel aan het varen zijn.Catamarans die de Ronde om Texel aan het varen zijn.
Catamarans op het strand bij Paal 17 die gereedgemaakt worden voor de Ronde om Texel.Catamarans op het strand die gereedgemaakt worden voor de Ronde om Texel.
Catamarans op woelige zee bij Texel bezig met Ronde om Texel te varen.Catamarans op woelige zee, bezig met het varen van de Ronde om Texel.
Catamarans op het strand van Texel bij Paal 17 die gereed gemaakt voor het varen van de Ronde om Texel.Catamarans op het strand van Texel bij Paal 17 die gereed gemaakt worden voor het varen van de Ronde om Texel.
Binnenbad van zwemparadijs "De Krim" bij De Cocksdorp, Texel.Binnenbad van zwemparadijs "De Krim" bij De Cocksdorp.

Vakantiepark De Krim

Sinds juli 2017 is op het Vakantiepark “De Krim” in De Cocksdorp een nieuw zwemparadijs met een binnen-en buitenzwembad met ligweide geopend. Ook mensen die niet op het vakantiepark verblijven zijn van harte welkom

Het buitenbad van zwembad "De Krim" heeft een wildwaterbaan.Het buitenbad van zwemparadijs "De Krim" heeft een wildwaterbaan.
In het zwemparadijs "De Krim" zijn een gezellige zwembadbar, drie waterglijbanen, een spraypark en peuterbad voor kleine kinderen.In het zwemparadijs "De Krim" zijn een gezellige zwembadbar, drie waterglijbanen, een spraypark en peuterbad voor kleine kinderen.

Bruuzer uit Oudeschild

Maak met “Bruuzer” uit Oudeschild een spectaculaire boottocht met een RIB (Rigid Inflatable Boat) uit Oudeschild terwijl je zeehonden in de vrije natuur van heel dichtbij kunt bekijken.

Twee RIB boten van Bruuzer op zee.Twee RIB boten van "Bruuzer" op zee.
De snelle RIB powerboat van Bruuzer op zeeDe snelle RIB powerboat van "Bruuzer" in actie.
RIB powerboat van Bruuzer met toeristen in actie op zee.RIB powerboat van "Bruuzer" op zee in actie.
In de snelle powerboat voor de leukste RIB experience op Texel.In de snelle powerboat voor de leukste RIB experience op Texel.
De TX10 (EMMIE) en de TX20 ( Walrus) op zee voor garnalenvangst.De TX10 (EMMIE) en de TX 20 (WALRUS) op zee voor de garnalenvangst.

Oudeschild op garnalenvangst

Met de TX 10 (EMMIE) of TX 20 (WALRUS) vanuit Oudeschild op garnalenvangst. Bij mooi zomerweer een fantastische ervaring.

De TX 10 (EMMIE) op garnalenvangst.De TX 10 (EMMIE) op garnalenvangst.
De schipper geeft uitleg over het vissen op garnalen aan boord van de TX 20 (WALRUS).De schipper geeft uitleg over het vissen op garnalen.
Toeristen genieten aan dek van de garnalenvisboot.Genieten aan dek van de garnalenvisboot.

Oudeschild een Waddenzeetocht

Met het MS. RIVAL kan men vanuit Oudeschild een Waddenzeetocht maken of meegaan met een tocht voor sportvissers.

Het MS. RIVAL afgemeerd in de haven van Oudeschild, TexelHet MS. RIVAL afgemeerd in de haven van Oudeschild.
Het MS RIVAL met sportvissers op zee.Het MS. RIVAL met sportvissers op zee.
Het MS. RIVAL met sportvissers op zee.Het MS. RIVAL met sportvissers op zee.
Kombuis MS. RIVALKombuis MS. RIVAL
Het MS. De Vriendschap op de WaddenzeeHet MS. De Vriendschap op de Waddenzee.

De Vriendschap

Met het MS. De Vriendschap kan men in het zomerseizoen een fijn dagtochtje tussen Texel en Vlieland vice versa maken. Ook kan men met het M.S. De Vriendschap meevaren met een robbentocht naar de zeehonden

De afvaart steiger van het MS. De Vriendschap van Texel naar de Vliehors op Vlieland.De afvaart steiger van het MS. De Vriendschap van Texel naar de Vliehors op Vlieland.
Op de Vliehors stappen de passagiers van het MS. De Vriendschap over op de Vliehors Expres die hen naar het centrum van Vlieland brengtOp de Vliehors stappen de passagiers van het MS. De Vriendschap over op de Vliehors Expres die hen naar het centrum van Vlieland brengt
De fietsen kunnen ook mee op het Waddenveer met het MS. De Vriendschap.De fietsen kunnen ook mee op het Waddenveer met het MS. De Vriendschap.
De afvaart steiger van het MS. De Vriendschap op de Vliehors van Vlieland.De afvaart steiger van het MS. De Vriendschap op de Vliehors van Vlieland.

Wilt u een Bungalow huren op Texel?

Bungalow "Groenoord"

Te huur op TEXEL in het bosgebied “DE DENNEN” tussen De Koog en Den Burg op bungalowpark “De Parel” onze sfeervolle zes persoons bungalow “GROENOORD”, Gerritslanderdijkje nr.258, 1791NH, Den Burg.